Black Jack

Când Jack Stone intră în sala cazinoului aproape toate locurile de la mesele de joc erau ocupate. Imediat cum valetul închise uşa în spatele lui, Jack îşi scoase tacticos o ţigare de foi din portţigaret pe care apoi şi-o înfipse între dinţi dar fără să o aprindă încă.
Îi plăcea la nebunie să umezească foile de tutun şi să simtă aroma ţigaretei încă neaprinse.
La masa de Black Jack dealerul împărţea cărţile unei brunete aşezată picior peste picior pe un scaun înalt şi a cărei rochie roşie, strâmtă şi crăpată în faţă îi dezvelea picioarele lungi îmbrăcate în ciorapi mătăsoşi sidefii cu o banda de dantelă gri ce ajungea doar până la jumatea coapselor lăsând la vedere o parte din pielea lucioasă uşor arămie. Părul femeii tăiat sub urechi, drept şi cu breton, îi dădea un aer franţuzesc ajutat mai ales de nasul cârn şi de gura puternic rujată cu buza de jos răsfrântă.
După felul cum bruneta îşi balansa un picior alene, rotind talpa piciorului din glezna subţire şi fină, Jack Stone îşi imagină că nu era venită de mult în cazino şi nici nu câştigase sau pierduse vreun ban, dădea mai degrabă impresia că încerca să-şi omoare timpul aşteptând pe cineva.
La masa de ruletă scaunele erau ocupate de câţiva turişti veniţi să-şi încerce norocul. Se cunoşteau că erau neobişnuiţi cu sălile selecte de cazino după felul zgomotos în care exclamau ori de câte ori dealerul anunţa numărul norocos odată ce bila reuşea să intre în lăcaş. Chiar dacă erau îmbrăcaţi elegant şi sclivisiţi, gesturile lor erau trunchiate şi tipic provinciale. Plus de asta aveau puţine jetoane şi pariau pe sumele minime impuse.
Pe la celelalte mese mai toţi bărbaţii care jucau încă nu se lansaseră la sume mari, seara era abia la început, iar spiritele nici nu se încinseseră.
Cea mai atrăgătoare masă de joc se pare că rămânea cea din colţul unde bruneta juca singură sorbind leneş dintr-un pahar cu martini.
Decise aşadar unde avea să-şi petreacă seara şi cu paşi largi dar leneşi ajunse lângă ea, remarcând în imediata apropiere parfumul exotic şi excitant pe care fiinţa ei toată îl emana.
-Îmi permiteţi să mă alătur jocului? o întrebă Jack pe femeie fixând-o cu privirea
-Doar dacă îmi aprindeţi ţigarea asta. îi răspunse ea clipind des şi aplecându-se către el puţin cam tare că era cât p-aci să se dezechilibreze şi să cadă din poziţia precară pe care o adoptase. Îşi reveni însă rapid şi o pufni râsul. Hohotele răsunară cristalin, dar se vedea că era bine ameţită de alcool. Jack îşi scoase bricheta din buzunar şi cu un gest scurt îi aprinse ţigarea privindu-i genele lungi şi negre încărcate de rimel. Era frumoasă fără îndoială, iar decolteul destul de adânc îi scotea în evidenţă sânii rotunzi şi plini, pe jumate ieşiţi din cupele unui sutien foarte strâns. Ori de câte ori bruneta trăgea aer în piept, sânii i se umflau puternic ca şi cum ar fi vrut să evadeze din strânsoarea decolteului.
Lui Jack imaginea pe care i-o oferea astfel femeia i se părea delirant de incitantă.
Şi cum vroia totuşi ca în acea seară să rămână lucid, se aşeză două locuri mai departe de ea, aruncându-i totuşi din când în când priviri hoţeşti.
Nu după mult timp apăru încă un bărbat la masă cerând şi el permisiunea să se alăture jocului. Ambii înclinară capetele afirmativ, iar acesta se aşeză pe locul rămas liber între Jack şi femeie.Noul sosit era un bărbat matur, nu foarte înalt dar destul de corpolent, cu o faţă jovială pe care se citea vizibil dorinţa de a-şi petrece seara cât mai nebuneşte posibil. Rolexul de la mâna stângă şi costumul de pe el care-şi ţipa de la distanţă marca de calitate, dar mai ales siguranţa care i se citea în gesturi îi trădau o anumită bunăstare materială mult trecută de nivel mediu.
-Bună seara domnule, bine aţi revenit, deschideţi ca de obicei? Dealerul îl salută astfel pe bărbat trădând faptul că acesta nu era la prima lui intrare în acest cazino.
-Cum merge seara?
Bărbatul puse întrebarea la modul general, dar corpul era pe jumate întors către femeie ca şi când doar răspunsul ei îl interesa şi Jack îşi dădu seama că tipului îi intrase în cap să o agaţe pe brunetă.
Pe tot parcursul jocului schimbul de priviri între brunetă şi bărbat erau atât de expresive că lui Jack îi veni să parieze cu el însuşi numărul de minute rămas până când cei doi aveau să părăsească sala de joc îndreptându-se către cine ştie ce cameră de hotel.
Nu a durat prea mult, intenţiile bărbatului erau destul de evidente iar bruneta era atât de dezirabilă că oricine s-ar fi putut considera norocos şi doar să îi respire parfumul.
Bărbatul se ridică şi galant îi oferi braţul femeii care, ameţită bine, chicotea susurându-i vorbe deocheate în ureche. Din mormanul de jetoane aruncă mărinimos două bucăţi crupierului care îl salută strângând şmechereşte dintr-un ochi, apoi părăsi încet sala cazinoului ţinând-o afectuos pe brunetă de talie.
Jack mai jucă un joc singur cu dealerul dar curând îşi pierdu interesul. Pe urmă apărură alţi turişti la fel de gălăgioşi ca cei din primul grup ce ocupară locurile rămase goale la masă şi Jack simţi că e timpul să se retragă. Nu mai avea nici un chef de joc, mintea îi era fugită după brunetă.
Îşi aprinse o nouă ţigaretă de foi şi se îndreptă încet către ieşire. Afară, vântul rece de toamnă îl făcu să-şi grăbească paşii către maşina aflată în parcarea de peste stradă.
Curând răsuci cheia în contact şi plecă întins către nordul oraşului unde ştia că sunt câteva hoteluri cunoscute deja că închiriau camere cu ora celor care plăteau pentru câteva momente fierbinţi în braţele unor străine de care apoi nu aveau să mai audă vreodată.
Parcă maşina în faţa ultimului hotel şi intră în recepţie. Omul de la pupitru îl salută scurt fără să se deranjeze de la locul lui. Se cunoşteau. Jack urcă scările până la primul etaj si acolo parcurse holul până la ultima cameră apoi se opri în dreptul ei şi îşi lipi încet urechea de uşă încercând să îşi dea seama dacă e cineva înăuntru. Din cameră se auzeau câteva zgomote înfundate ca şi cum cineva făcea mişcări precipitate lovind mobilele.
Jack nu mai aşteptă, ridică mâna şi ciocăni cu putere în uşă:
-Poliţia, deschideţi uşa vă rog!
Avea vocea clară şi rezonantă.
Momentan din cameră nu se mai auzi nimic, dar după câteva secunde uşa se deschise încet şi în cadrul ei apăru bărbatul pe care Jack îl cunoscuse mai devreme în cazinou. Acesta era doar în pantaloni şi maieu, părul era răvăşit iar privirea rătăcită nu amintea deloc de siguranţa de sine afişată nu cu mult timp în urmă. Privi stins către insigna pe care Jack i-o vârâse sub nas dar fără să-l recunoască începu să bolborosească cuvinte abia perceptibile:
-Ştiţi, eu…habar…nici nu ştiu cum….deodată….leşinată….dar eu nimic. Nu, nu eu, credeţi-mă, nu am făcut nimic…..nici nu am atins-o.
Jack îl împinse pe individ înapoi în cameră şi închise repede uşa în urma lui, apoi se îndreptă către patul dublu unde corpul neînsufleţit al brunetei zăcea de-a curmezişul într-o poziţie uşor nefirească. Rochia era ruptă în dreptul umerilor descoperind bustul femeii până mai jos către talie iar picioarele ei stăteau desfăcute atârnând de marginea patului. Dintr-un picior îi lipsea unul din pantofi, iar pe celălalt frumosul ei dres era alunecat în jos catre gleznă. Jack observă că gâtul femeii e vineţiu ca şi cum cineva ar fi strâns-o puternic lăsând-o fără suflare. Îşi scoase brusc pistolul de la spate şi îl îndreptă către bărbatul din cameră. Acesta părea mai mai mult leşinat iar vederea revolverului din mâna lui Jack îi făcu mai mult rău. Se citea pe faţa lui că se afla într-o situaţie inedită şi îngrozitoare care îi paraliza orice reacţie.
-Ce s-a întâmplat aici? întrebă Jack bărbatul care moale se lăsase să alunece într-unul din cele două fotolii.
-Nu am nici cea mai mică idee…vroiam doar să….ştiţi…înţelegeţi…eu cu ea…nici măcar nu ştiu cum o cheamă…
-Hai bătrâne, închide robinetu’, cască pliscu’ şi dă drumul la ciripeală. S-aud deci cum i-ai pus-o cucoanei că văd că i-ai luat bilet doar dus pentru lumea cealaltă.
Tonul lui Jack atât de dur şi grosier îi trezi bărbatului un sentiment de repulsie dar revolverul îndreptat către el îi aminti în ce situaţie tâmpită se află. Dădu cu ochii roată prin jur şi peisajul dezolant oferit de camera ieftină pe patul căreia zăcea corpul acelei femei îi străpunse mintea împreună cu un alt gând negru. Într-o fracţiune de secundă îşi închipui propria nevastă privindu-l cu oroare alături de cei doi copii dezgustaţi de a avea un tată adulter şi criminal, apoi pe cei din compania unde lucra pe un post extrem de important şi râvnit de mulţi alţii. Realiză abia acum că este distrus, că toată viaţa lui frumoasă a dispărut ca printr-un semn lăsându-l singur şi nenorocit.
-Habar nu am ce s-a întâmplat domnule!
Bărbatul reuşi să-şi stăpânească vocea şi începu să-i explice lui Jack cum de a ajuns aici. Că o cunoscuse pe femeie într-un cazino, doar era plin oraşul de ele şi că îi propusese să petreacă câteva ore împreună iar ea îl adusese aici. Nu, nu plătise cu card, plătise cash, este un hotel din acelea..nici măcar nu s-au înregistrat…şi apoi au urcat aici sus,…da au mai băut ceva, ea îl rugase pe drum să mai cumpere o sticlă de wiskey….apoi…ea a fost până la baie de unde a ieşit destul de repede..nici nu apucase să…apoi…s-au sărutat…nu a vrut să…ea i-a zis că-i place să fie luată un pic mai brutal….credea că se joacă…nu…ea i-a cerut să-i smulgă rochia….şi să o muşte…a zis că se excită atunci când e muşcată…şi îi spunea în ureche cum să-i facă….
-Hey, mister, mă iei de papagal? Wtf! Mai ai un pic şi-mi torni că ea a vrut să o omori, te gândeşti ce-mi spui? Hai mai bine spune că ţi-ai pierdut minţile şi în timp ce-i suceai gâtul ca la un clapon te-ai excitat tu atât de tare că ai uitat să-i mai dai drumul… eşti doar unul din ăia care au plăcere doar când ucid târfele….Ce dracu aveţi în cap? Oricum era o prostituată care se ocupa şi de trafic de droguri, habar nu ai în ce e băgată cucoana. O am în vizor de câteva luni şi acum apari şi tu în decor. Or să se bată pe tine şi cei de la Narcotice şi cei de la Criminalistică. Eşti făcut pe viaţă dude!
Mie mi se rupe, era doar o ştoarfă, frumuşică foc ce-i drept, dar tot o ştoarfă era. Cu ea sau fără ea, tot atâtea rapoarte întocmesc, dar tu dude eşti făcut. După faţa de fraier pe care o ai se vede de departe că eşti nepregătit pentru ce te aşteaptă, stai să vezi când or să apară şi cei de la presă împreună cu cei de la Criminalistică. Vedetă ajungi. Vei fi în prime time pe toate posturile din ţară. Oricum ăştia de la televiziuni sunt ca nişte rechini, ar fi în stare să şi inventeze o ştire numai ca să aibe rating, ce să mai spun de ceilalţi din presa scrisă.
Jack cu revolverul încă îndreptat către individ puse mâna pe telefonul aflat lângă el pe noptieră şi începu să formeze un număr. Bărbatul, văzând intenţia lui Jack de a chema întăriri, începu să se agite disperat bolborosind iar, doar că de data asta părea că se roagă faţă de Jack.
-Domnule mă nenoroceşti….dumneata ai zis că-i….femeie fără nimic…eu…familie….copii rămân pe drumuri….am bani, te rog… te plătesc numai scoate-mă te rog….înţelege….chiar e important…
-Ce spui dude? Crezi că sunt vreun poliţist murdar şi corupt?!!!
-Vă rog…înţelegeţi…chiar nu-mi dau seama cum s-a întâmplat…vă asigur că nu am avut intenţia…dar ..nu mă nenorociţi….
Jack îşi întrerupse gestul de a forma numărul poliţiei şi îşi fixă privirea pe faţa bărbatului încercând să reflecteze la ce îi spunea acesta.
Bărbatul văzând că Jack devenise ezitant prinse curaj şi mai mult şi începu iar să povestească despre bani întrezărind posibilitatea de a ieşi din această situaţie.
-Păi şi cum ai de gând să mă plăteşti? Îţi dai seama ce-mi ceri? Trebuie să o fac pierdută pe cucoană, să nu poată fi de găsit….apoi trebuie să-ţi şterg urmele… trebuie să nu ştie nimeni că ai fost aici….zici că ai plătit cu cash camera şi recepţionerul nu te-a trecut în registru?
Bărbatul dădu din cap hotărât iar ochii parcă prinseseră un pic de viaţă.
-Pot să scot bani, am să vorbesc la recepţia hotelului meu să îmi dea urgent un credit până de dimineaţă când se deschide banca şi îi pot returna…am mai făcut asta când aveam nevoie urgentă de bani ca să joc în anumite săli unde nu te primesc decât cu cash.
-Ok, deci nu o să i se pară suspect nimănui că scoţi atâţia bani.
-Nu, nu, vă asigur domnule. Toţi din conducerea hotelului mă cunosc că sunt jucător, am credit la ei, pot scoate oricât…
-Îţi dai seama dude că nu te scot din rahatul ăsta doar pentru banii de autobuz? Fără 30 de bătrânele dichisite nici nu mă mişc din cameră, capisci?
-30.000 de dolari? Bărbatul era vădit la înghesuială dar corpul femeii ce zăcea nemişcat pe pat nu îi dădea alternativă.
-Ok? Hai puişor decide-te repede că nu am chef să mă tocmesc. Jack se îndreptă un pic de spate şi dintr-o agăţătoare a curelei de sub haină scoase la iveală o pereche de cătuşe. Bărbatul nu mai stătu pe gânduri. Ceru telefonul şi sună la recepţia hotelului unde era cazat. Stabili cu cel de la capătul firului să-i fie aduşi banii în colţul unei străzi ceva mai încolo de locul unde se aflau acum.
-Ok, dude, uite cum facem. Te echipezi urgent, apoi o luăm pe cucoană de craci şi de aripi şi încercăm să-i dăm o formă decentă, eu am să o iau în braţe şi când trecem prin hol o să-i spunem tipului de jos că a intrat în comă din cauza cocainei inhalate şi o ducem la urgenţă. Îţi garantez că tipul nu va zice nici pâs, se va face că plouă, nici el nu are chef să-i fie locul împânzit de băieţii de la secţie. O băgăm pe madamă la portbagaj, hai că-i destul de mică, sigur încape şi mergem amândoi la locul de întâlnire. Tu îmi dai mie biştarii şi eu îţi dau ţie liber la program. Ok?
Totul părea că se derulează ca într-un film ieftin. Bărbatul nici nu a ştiut cum să se îmbrace mai repede, apoi Jack reuşit să-i potrivească rochia brunetei astfel încât să nu i se mai vadă pieptul în timp ce l-a pus pe individ să-i caute pantoful fetei pierdut din picior.
Prin holul hotelului au trecut în viteză, la ora aia nici nu mai era nimeni, era mult spre dimineaţă deja, iar jos recepţionerul nici măcar nu a catadicsit să-şi întoarcă privirea de la televizorul unde privea o pornăciune ce rula prin circuit închis.
Ajunşi la maşină Jack a aruncat corpul femeii în portbagajul maşinii sale destul de mare şi apoi s-au urcat amândoi în faţă. Au ajuns la timp la întâlnire. Băiatul de la hotel îi aştepta cu banii. La salutat vesel pe bărbat,i-a întins plicul cu bani şi i-a urat vesel să aibe câştig la joc, apoi s-a urcat în maşina lui şi a întins-o de acolo.
Jack a luat plicul de bani din mâna bărbatului fără să mai verifice câte bacnote se aflau înăuntru. Şi-a dat seama după grosime că e suma stabilită. S-a mai uitat odată la mutra bărbatului încă speriată şi transfigurată. Probabil că mult timp de acum încolo nu avea să doarmă bine, mult timp de acum încolo va trăi cu spaima acestei nopţi. Mult timp amintirea femeii o să-l bântuie de acum încolo.
-Şi acum fă-ţi vânt din maşină dude. Eşti liber. Eu sunt un om de cuvânt.
Jack răsuci uşurel cheia în contact şi plecă lăsându-l pe bărbat singur în strada pustie pe care trecea doar vântul ridicând în aer gunoaiele încă nestrânse de măturătorii de noapte.
După vreo jumate de oră de mers după ce fu sigur că ieşise din oraş, viră afară din şosea şi intră bine în liziera de pe marginea dreaptă a drumului. Se îndreptă către portbagaj şi-l deschise încet.
-Jack Stone, fuck you, se auzi vocea brunetei uşor nervoasă. Data viitoare schimbăm rolurile, what a fuck! Am crezut că amorţesc definitiv şi dacă o singură dată mă mai arunci în portbagaj ca pe un sac de cartofi jur că nu am să mă mai pot abţine şi am să ţip de am să fac fraierul din plasă să o ia la fugă lăsându-te cu buza umflată.
-Came on babe! Hai că ştii bine că nu am cum să te pun uşor, în fond joci rolul unui cadavru şi doar nu ai să-mi spui acuma că ai ruginit! Uite data viitoare promit să fiu eu victima, mergem în California, acolo sunt o grămadă de babe bogătaşe şi jucăm rolul dentistului şi al nepoatei epileptice.

Reclame

33 de gânduri despre „Black Jack

 1. ´´-Hai bătrâne, închide robinetu’, cască pliscu’ şi dă drumul la ciripeală. S-aud deci cum i-ai pus-o cucoanei că văd că i-ai luat bilet doar dus pentru lumea cealaltă´´
  Vai, vai Mitzooo, dar se poate asa ceva? Pai domnu´ politai asa stie el sa dea buzna peste oameni? Ce fel ii educa in scoala? In loc sa fie manierat, sa bata frumos la usa: ´´Sa-mi fie cu iertare, ma scuzati..poate am intrerupt ceva.Revin mai tarziu daca nu e posibil acum…´´ Ntz, ntz…numai prostii ii invata. Si ce exprimare, vorbeste numai in jargoane. Ah…stai ca nenea de fapt nu e politai, ptiu! 😛 Frumos scris, Zefiro.

  • Shayna păi şi nouă ne place la tine, mai ales că suntem fiinţe cu gura mare cărora li se pare firesc să toarne tot ce le trece prin cap. 😀
   Şi după cum observi am lăsat poarta descuiată (comentariile fără moderare) la cei care obişnuiesc să calce pe la noi prin bătătură. Da’ ăsta-i meritul lui Serioja că el e cu ideiile pe sistem 🙂

 2. Mi a placut cum a zis Mitza:Shayna păi şi nouă ne place la tine, mai ales că suntem fiinţe cu gura mare cărora li se pare firesc să toarne tot ce le trece prin cap. :)))

 3. Uff…si eu care credeam ca e ca un roman din ala politist in care pana la urma nu mai stii care si cu cine s-a omorat. Dar imi place stilul mitzei, intr-un fel ma asteptam la o intorsatura de condei asa de maiastra…dar totusi am avut rabdare sa citesc pana la capat si sa nu sar la final sa vad cine pe cine a omorat asa cum faceam cu cartile Agathei Cristie.

 4. Mitzo, iata un scenariu clasic pe care l-ai scris cu talent. Mi-a placut trecerea de la atmosfera destinsa si hainele de bun gust la limbajul de smenar. Fainoaca si deloc lunga pentru cata atmosfera trebuia cladita. Serios, curge la citit fara nici cel mai mic efort. Brava bicicloantza tatii!

 5. Pana la final am stat cu inima stransa: cum sa omori asa bunatate de femeie? Eu inteleg ca e scriere politista, ca e actiune, ca e suspans dar nu putea si Mitzaa sa omoare un crupier, un valet sau patroana acelui hotel sordid ce facea eventual contrabanda cu pasari exoctice? Insa acum sunt linistit ca a scapat cine trebuie:)

 6. Pingback: Melci, scoici, raci…craci « lunapatrata

 7. Parti bune:
  preocuparea pentru detalii in descrierea personajelor si a atmosferei.
  dialoguri bune (majoritatea prozelor scurte sufera la capitolul dialoguri)
  personaje credibile

  Parti mai putin bune:
  1. se risipeste suspansul construit cu migala in momentul in care Jack se duce fix la camera in care se produsese „crima”. Eu as mai fi prelungit un pic misterul in sensul ca as fi facut ca re-intalnirea celor doi (Jack si bogatanul) sa para intr-un fel intamplatoare. Prea se duce Jack ca teleghidat la usa de la mera bogatanului. Ca sa ma fac mai bine inteles, l-as mai fi dus de nas un pic pe cititor, in sensul ca l-as fi pus pe Jack sa inchirieze o camera in hotelul respectiv, ca si cum s-ar fi pregatit de o noapte alaturi de o prostituata (daca tot nu i-a iesit pasienta cu „dezirabila”). Ar fi auzit, prin peretii subtiri, in timp ce-si astepta „fata” niste zgomote suspecte in apartamentul de alaturi (eventual o cearta, un pahar spart, etc.) apoi povestirea s-ar fi derulat asa cum ai descris-o.
  2. Mobilul „crimei” lipseste cu desavarsire. Chiar daca e falsa, o crima tot trebuie sa aiba un mobil, ca sa fie plauzibila pentru cititor.

  In rest, sa ne citim sanatosi.

  • Mulţumesc în primul rând că mă citeşti. Da, ai dreptate, nu strica să mai insist un pic în fazele de suspans, dar nu vroiam să mă întind prea mult, pe urmă „crima” era mai mult un „accident” de aceea nu am insistat în mobil, prima tendinţă a celui care face un astfel de „accident” e aceea de a fugi de la locul „crimei” iar eu aici am vrut să marjez. Faza cu închiriatul camerei de hotel de către Jack o gândisem şi eu iniţial, dar am abandonat-o pe parcurs în fond Jack şi Bruneta erau doi farseori care jucau în echipă, era regie. 😀 Hmmmm, app de regie şi scenariu, nah că am un maestru care citeşte, o să fie al naibii de greu să te mulţumesc vreodată 😛
   Mulţumesc pentru sfaturi, îmi fac bine! 🙂 Şi te mai aştept, când ai timp desigur.

 8. Pingback: Intr-un cer violet… « lunapatrata

 9. buna ”actrita” bruneta…au vorbit destul de mult aia 2 si ea n-a scos un sunet…de fapt…f. naiv” bărbatul matur, nu foarte înalt dar destul de corpolent, cu o faţă jovială pe care se citea vizibil dorinţa de a-şi petrece seara cât mai nebuneşte posibil ”,clar nu putea gandi privind bretonul:)brunetei…app Mitzaa..in esenta frumos scris…am citit pana la final…bv

 10. Pingback: bundecitit.ro

 11. daa tocami faza asta cu personaje dca donsoara bruineta sau batranu lipsesc la un joc online. eu joc de ceva timp ruleta online si stii imi lipsesc asa peisaje ca cea a brunetei, atmosfera etc. dar in acelasi timp, in ruleta online , poti sa te concentrezi mai bine asupra si anu asupra decolteului.daca intelegi ce vreau sa spun)

Hai, dă-ţi şi tu cu părerea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s