Sfaturi pentru şoferiţe

Mă deranjează am observat faptul că bărbaţii susţin că noi doamnele nu ştim să conducem maşinile. Şi cum mi se pare un pic nedrept, în fond şi la urma urmei e un lucru dovedit că numărul de accidente rezultate în urma unor neatenţii de la volan ale femeilor este mult mai mic decât în cazul bărbaţilor, m-am gândit să ajut prin sfaturi din experienţe proprii şi personale pe noile şoferiţe.
Mă refer în special la cele mai puţin experimentate, nu atât cu traficul şi comenzile de la volan, dar mai ales cu atitudinea pe care trebuie să o aibă atunci când se află în interiorul unui automobil, singure în vâltoarea şi vacarmul periculos al străzii.
Aşa că iată o consiliere care vă va ajuta într-o mai bună comunicare cu cei care (vorbesc de bărbaţi aici, sper că s-a înţeles, aşa e? :P) fiind în trafic vă vor claxona, vă vor admonesta sau vă vor împiedica să vă desfăşuraţi. Deşi eu am să demonstrez prin acest articol că în fond bărbaţii, atunci când văd o femeie într-o maşină singură şi neajutorată, sunt doar nişte cavaleri rătăcitori al căror unic scop în viaţă este devotamentul faţă de şoferiţele aflate la ananghie.
Căci dragele mele, totul stă în atitudine. Exact! Nu trebuie să fiţi într-o formă maximă de top model,iar maşina nu trebuie neapărat să fie un Mercedes Kompressor sau o Mazda Miata ca să impresionaţi, totul ţine de a t i t u d i n e.
-Niciodată, dar niciodată nu vă urcaţi la volan dacă nu aveţi o ţinută corespunzătoare.
Neapărat fustă, iar fusta să fie ori strâmtă şi până la genunchi ori largă şi scurtă. În nici un caz nu purtaţi fuste lungi, vă stânjenesc la condus.
Recomand doamnelor care aleg să poarte astfel de fustiţe să aibe şi dresuri. Chiar dacă e cald afară şi aţi prefera să nu purtaţi nimic pe piciorul gol, habar nu aveţi ce mult contează pentru imaginea dumneavoastră o banda de dantelă care se observă tocmai atunci când aveţi o problemă cu maşina, să zicem o pană de cauciuc. Vă garantez că e destul să ieşiţi din maşină şi să vă aplecaţi doar puuuuţin cât să daţi impresia că vreţi să vedeţi ce naiba are roata aia de e aşa dezumflată şi brusc lângă dumneavoastră se va bloca toată strada din cauza numeroşilor şoferi din trafic ce se vor opri să vă dea un prim ajutor. Nu-i aşa că e drăguţ?! 😀 În cinci minute veţi fi cu pana rezolvată, iar traficul se va fluidiza fără ca voi să vă murdăriţi pe degeţele.
-Dacă vă aflaţi într-o intersecţie şi sunteţi în dificultate, nu ştiţi exact cui trebuie să daţi prioritate, oricum în acele momente de cumpănă nu ştim exact nici care e stânga sau dreapta, ce să mai vorbim de altele. Nu uitaţi că sunteţi femei, ori se ştie: Lady’s first. Întotdeauna femeile au prioritate.
Ok, ok, aţi mai făcut aşa ceva şi aţi auzit admonestările celorlaţi exprimate prin tot felul de semne ciudate şi zgomot puternic de frâne sau de claxoane ostentative? Vă spun eu, nu aţi avut atitudinea corectă.
Într-o intersecţie se intră de obicei lin, lin, puţin câte puţin până când, datorită poziţiei maşinii în mijloc, absolut toţi participanţii nu vor avea încotro şi vor trebui să vă dea prioritate, aşa cum şi trebuie de altfel, in fond acest drept este un drept obţinut prin naştere.
În timp ce traversaţi astfel intersecţia nu uitaţi să zâmbiţi, eventual făceţi-le şi cu mâna fluturând-o într-un gest regal, doar trece o doamnă, ce naiba! 😛
-Dacă ajungeţi într-o parcare şi vă găsiţi în dificultate, ori locul e prea strâmt ori trebuie executată manevra de parcare laterală(ceea ce se ştie că e cea mai grea manevră) nu vă pierdeţi cu firea. Coborâţi geamul jos, şi încercaţi să daţi impresia că aţi calcula distanţele locului unde trebuie să introduceţi maşina, imediat vor apărea câţiva şoferi care se vor simţi fericiţi să vă arate sensul de rotire al volanului, stânga sau dreapta, după caz, astfel încât să parcaţi corect. Sunt mai eficienţi chiar şi decât senzorii de parcare de pe un BMW X5.
Dacă totuşi nici aşa nu vă simţiţi degajată şi sigură, spuneţi cu vocea tremurândă că este maşina nouă şi că trebuie să ajungeţi la spital, sau la bancă etc şi că nu sunteţi obişnuită cu dimensiuni atât de mari(sic!). Vă garantez că se vor simţi de-a dreptul încântaţi să parcheze ei maşina în locul dumneavoastră încât nici măcar nu vor sesiza că de fapt sunteţi în parcarea de la mall şi că aţi venit pentru shopping. În fond gestul contează!
-Ei, dar ce facem dacă suntem oprite de poliţia rutieră pentru ….dar chiar nu contează motivul, important este cum procedăm în caz de..
Tragem maşina pe dreapta, dar nu chiar în dreapta unde ne face semn ofiţerul de poliţie, ci cât mai în stânga foarte aproape de el.
Apoi coborâm geamul portierei la maxim, în nici un caz nu sărim din prima afară din maşină, e timp destul pentru tot, ce-i atâta grabă!
Când ofiţerul de poliţie vă cere actele la control prima dată făceţi-vă că nu aţi auzit ce spune din cauza zgomotului stradal, obligândul astfel să se aplece, apropiindu-se cât mai mult de dumneavoastră, dându-i astfel posibilitatea să vă observe genunchii şi banda de la ciorapi(vestita bandă de dantelă!). În tot acest timp uitaţi-vă fix în ochii lui şi clipiţi des din gene întrebând cu dulceaţă în glas: „Am fost rea, domnule căpitan?” Nu contează că e sergent, dumneavoastră rotunjiţi cuvintele calmă, el va fi convins că spuneţi asta nu fiindcă nu vă pricepeţi la grade ci fiindcă lui îi şade bine în uniformă. Deja vă este pe jumătate iertată greşeala, oricare ar fi aceasta.
În actele care le daţi la control, buletinul, carnetul de conducere şi eventual talonul maşinii, aveţi grijă să aveţi mereu câte o carte de vizită cu numele dumneavoastră şi un număr de telefon inexistent, credeţi-mă, este cea mai nevinovată formă de corupere şi dă rezultate garantate. 😀
Dacă totuşi insistă să-l urmaţi la maşina de poliţie unde colegul întocmeşte procesul verbal, când deschideţi portiera întâi scoateţi picioarele calm astfel încât „colegul” să poată observa prin oglinda laterală că acea pereche de picioare nu poate face niciodată vreun rău voit în trafic (şi credeţi-mă că se uită), apoi deplasaţi-vă încet către ei ca să realizeze că în nici un caz nu sunteţi o vitezomană din fire, şi dacă aţi fost oprită pentru exces de viteză, ei bine, a fost doar un caz izolat!
Când ajungeţi în dreptul maşinii de poliţie, nu plângeţi! Nu încercaţi intimidări de acest gen, nu uitaţi că sunt poliţişti şi deci duri. Priviţi-i direct în ochi şi prin respiraţiile precipitate care fac să vi se umfle sânii, cu riscul să sară afară din cămaşa deschisă la 3 nasturi, întrebaţi: „Ce-o să se întâmple acum cu mine?”
Vă spun eu: NIMIC!

37 de gânduri despre „Sfaturi pentru şoferiţe

  • Pisi, pisi! 😀 Bine ai venit!
   Uite ce înseamnă să existe o pisicuţă pe lângă casa omului! Normal aşa ar trebui să fie, în fond şi la urma urmei triunghiul şi stingătorul sunt elemente care oricum bărbaţilor le şade bine cu ele, să ne rămână nouă banda de dantelă şi minijupul 😛
   Supunem la vot?! 😀

 1. Pppfffu, si eu ce ma fac, Mitzo? Ca nu conduc …Si na, minijup am, banda de dantela se gaseste, la capitolul picioare stau bine…oare sa ma apuc de condus? Neaaah, o fac altii pentru mine… 😛

 2. Am aruncat și eu un ochi prin ce ai scris, Mitzo. Mie nici nu-mi plac mașinile, ba chiar le urasc din adâncul ființei mele, fie ele prevăzute cu o duduie cu danteluță. Dududi se găsesc și fără mașini atașate.

 3. Pingback: Saga savanților polimicționați trilemic și karmic (prima parte) |

 4. Mai ca as incerca si eu faza cu fustitza, cu banda de dantela si cu deplasatul incet catre masina politiei, cu conditia sa se afle pe undeva o camera ascunsa ca sa vedem apoi reactia agentului de circulatie. Hai ca mi-ai dat o idee.

 5. Totusi conteaza si aspectul exemplarului care pune in practica sfaturile tale. Daca soferita nu e fotomodel sau pe-aproape, nu se sinchiseste nimeni s-o ajute sa faca pana sau sa parcheze masina. Sa nu mai zic ca banda de dantela ar putea avea efect ucigator…la propriu.

  • Sunt de acord cu tine andreea, dar eu mizez pe faptul că majoritatea femeilor nu uită să fie femei, şi că dincolo de orice aparenţă o femeie este o fiinţă sensibilă 🙂
   Dar şi articolul meu se vrea a fi un pamflet 😀

 6. Pingback: bundecitit.ro

 7. Problema e că una din măsurile premergătoare integrării României în UE a fost îmbrăcarea în uniforme de polițist a numeroase doamne și domnișoare, pentru îmbunătățirea imaginii Poliției. Unele sunt ocupate să se plângă, fie că sunt hărțuite, fie că nu sunt hărțuite cum trebuie/îndeajuns, iar altele sunt ocupate să completeze procese-verbale și să suspende permisele suratelor care cred că-și pot folosi nurii ca să scape nesancționate.
  Polițistele au în general o plăcere deosebită să sancționeze alte femei, din pricina nemărginitei bunătăți ce sălășluiește în sufletul lor angelic…

Hai, dă-ţi şi tu cu părerea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s