Răspunsuri şi provocări

Azi am două lepşe. Prima e de la Luka, adică e prima care mi-a trimis provocarea aşa că ei am să-i dau curs întâi
De ce şi cum….


Când am început să scriu o făceam strict pentru mine. Că-mi plăcea să scriu. Nici măcar nu scriam în calculator. Aveam nişte caiete. Îmi trecea aşa câte o chestie prin cap şi simţeam nevoia să o pun pe hârtie repede să văd cum îi şade. Că parcă îmi explodau gândurile. De fapt primul blog aşa s-a şi numit: Explozii de gânduri
Ce mă motivează să scriu pe blog…Păi prima dată a fost faptul că eu râdeam de ce scriam şi mai râdeau şi alţii cu mine şi pe urmă a venit cineva cu ideea să râdă şi mai mulţi, dar între timp mi-am dat seama că de fapt sunt foarte serioasă, în scris adică. Nu că altfel n-aş fi… 😀  Ah! Şi da, recunosc! Îmi place al naibii de mult să inventez poveşti pentru oameni mari şi să mă trezesc câteodată că sunt întrebată: „Pe bune?! Ai trecut prin asta?”
Cum reacţionez la comentarii negative…În principiu fac urât, da’ pe urmă reflectez. Şi mereu am avut principiul ăla sănătos „Orice şut în dos e un pas înainte” Tăcerea sau lipsa comentariilor şi pe mine mă sperie că îmi seamănă a ignorare, dar pe urmă mă gândesc că trebuie să scriu poate mai bine. Dar mai bine nu scriu doar de dragul de a scrie. Oricum e numai hobby.
Care a fost ideea iniţială de la care am pornit…Scriam pamflete la servici, mai râdeam de unu’ altu, Într-o zi am scris un pamflet de vreo 20 de strofe, cred, la adresa patronului. Râdeau toţi. Din neatenţie însă l-am uitat într-un sertar şi a fost găsit de patron. Nu, n-am păţit nimic, că n-a înţeles mare lucru, nu era român şi nici nu vorbea româneşte, hmmm deşi parcă…parcă…Pe urmă am un prieten la Brăila ( se ştie el singur cine e că mai dă pe aici 😛 ) care mi-a spus că urmează ziua şefului şi că şeful lui era mereu hârşâit la cap de directoarea economică, o băbătie grasă, troală şi urâtă, şi că şeful adora cântecul Mireasa vieţii mele şi  plecând de la ideea asta eu să fac noi versuri iar el(amicul de la Brăila împreună cu colegii de la birou) să îi cânte şefului de ziua lui cântecul preferat dar cu noile versuri. Nu au reuşit că se tăvăleau pe jos de râs şi tipul nu a înţeles de moment care era surpriza, de ce pe fundal se auzea doar melodia fără versuri şi de ce oamenii ăia se ţineau de burtă….
Ce fel de linkuri ţin în blogroll… Nu le ţin decât pe cele care le citesc cu regularitate, dar nu sunt toate, multe sunt în Favorite din bara de la Chrome. Nu le-am trecut în blogroll cred că din lene, dar ei ştiu că dau pe acolo că sunt cam gălăcioasă şi îmi fac repede simţită prezenţa. Link exchange sau liste din alea interminabile nu ţin. Sunt o fire un pic exhaustivă, când descopăr că îmi place un blog îl citesc cap coadă şi nu mi-ar permite timpul să fac asta cu zeci de linkuri plus că mai cred că o listă în blogroll presupune o obligaţie din partea mea. Aceea de a citi acele bloguri, ceea ce mi se pare de bun simţ. Dar alţii pot avea alte păreri şi e fix treaba lor.
Cum m-a schimbat pe mine blogul…În bine, asta e clar. De ce? Probabil din cauza faptului că am descoperit că pot face cam ce vreau, că îmi dă aşa un aer de boemă, că mă provoacă să-mi pun imaginaţia în mişcare şi pentru că niciodată nu mi-a plăcut să stau în ultima bancă plus că am senzaţia că am devenit mai tolerantă. Şi pentru că mă simt ca la şcoală, prin blog am cunoscut alţi oameni ca şi mine care îşi exprimă gândurile, ideile şi de ce nu chiar şi frustrările, dar de cele mai multe ori sentimentele şi asta e chiar plăcut.

Ce aşteptări am de la blogul meu…Nu am. Che sara, sara! Pentru mine blogul nu e sursă de trai şi nici de trafic. Milogul SRL  a spus odată că el preferă cititorii nu vizitatorii. Cu cititorii poţi interacţiona la nivel sinaptic, cu vizitatorii nu. Da’ îmi place că am cititori care aş zice că îmi sunt prieteni, ne interesează ce postăm unii la alţii, comentăm unii la alţii şi atât. Fără griji, fără nevoi. Relaţiile perfecte  😀

Ce aşteptări am eu de la cititorii/vizitatorii mei… Una ar fi ca vizitatorii să se transforme în cititori, asta mă umflă de mândrie drept să spun, deşi îmi dă emoţii fiindcă automat apare obligaţia depăşirii de sine şi asta e al naibii de greu. Şi altceva nu pot să cer, poate îngăduinţă, dar mai bine nu că mă las pe tânjală.

Cui dau leapşa? ..Standdown ar fi cap de serie, pe urmă Andreea ar trebui, obligatoriu Florin şi de ce nu…Serioja 😀

Aşaaa, şi acum să ajung la a doua leapşă care mi s-a părut o adevărată provocare că-i vorba de un Haiku şi MeetTheSun cre’că a vrut să scape repede şi m-am trezit cu mâţa lepşei pitite după uşă. Acuma eu vă spun că Haiku nu am încercat, într-o vreme am încercat  niscaiva Sudoku, dar erau mai interesante rebusurile aşa că am renunţat 😀 şi când am văzut că e vorba de asta, vă spun sincer că am stat vreo juma’ de oră pe wikipedia să mă lămuresc bine bine de concept. Deci, dacă nu vă place şi vreţi să daţi cu pietre să îmi spuneţi dinainte să ştiu să fug din blog 😛
Aşa că în continuare aveţi 3 poezele haiku pe măsură 5-7-5 ( am tras cu urechea la Şosetă când a zis că musai să se incheie haikuiu cu substantiv)

Zefirul suflă
Primăvara e aici
Omorând iarna.

Ramuri udate
De reci lacrimi fecioare
Privesc la soare.

Iarba strivită
Aşteaptă iar paşii cruzi
Pe moi tatami.

Mie îmi e frică să o dau mai departe,leapşa asta a doua, dar dacă e cineva care se încumetă să zică sau să facă vreo poezea din asta, eu promit să dau doar cu flori (sau cu bere, după caz) 😀

16 gânduri despre „Răspunsuri şi provocări

 1. Când am început să scriu – la ceva timp dupa ce invatatoare a incercat sa ma invete. Pe blog? Acum ceva timp insa nu retin de ce .
  Ce mă motivează să scriu pe blog – exista un procent supraunitar de vizitatori care imi spun ca nu e chiar cel mai prost articol citit.
  Cum reacţionez la comentarii negative – aici trebuie sa scriu cand ii vizitez la spital si ei sunt in ghips? Serios, ador criticile, inseamna ca cineva considera ca pot mai mult si imi arata unde gresesc.
  Care a fost ideea iniţială de la care am pornit – nu puteam lasa lumea in bezna, era musai sa le impartasesc tuturor ideile mele. Din pacate, a trecut timpul si s-a demonstrat ca nu eram „unicul” insa Mitzaa ma tolereaza si asa.
  Ce fel de linkuri ţin în blogroll – bloguri pe unde mai calc din cand in cand.
  Cum m-a schimbat pe mine blogul – am invatat sa transmit mai fluent ceea ce vreau, cand vreau. Una e sa te auzi vorbind cand spui ceva si alta e sa scrii un rand si sa il recitesti. De aia nici nu citesc in urma, imi e teama de ce am scris uneori cand ma iau in serios
  Ce aşteptări am de la blogul meu – am invatat sa nu am asteptari de la oameni, acum sa am de la blog? Sper sa fie ce spune titlul, un blog de poveste, o oaza de altceva intr-o lume prea materialista si grabita.
  Ce aşteptări am eu de la cititorii/vizitatorii mei – sa isi exercite puterea de a comenta si sper sa revina cu placere pe blog.
  Cui dau leapşa? Sa fim seriosi, nimic nu e gratis in lumea asta, cine vrea leapsa sa trimita un plic autoadresat continand o bancnota de 100 de lei pe adresa de contact. Ai zis sa tratez serios leapsa asta Mitzo, de ce zici ca nu trebuia sa le spun de bani?:)

  • La naiba Serioja. Hai acuma ia-mă în balon! Iar crede lumea că tu eşti cel năpăstuit. Te comporţi de parcă ai fi Hansel cel încarcerat în căsuţa de turtă dulce şi eu vrăjitoarea cea rea.
   Auzi? Dă şi mie o bucăţică de turtă cu miere şi ciocolată din grinda aia de sus!

 2. Pingback: Blogosfera vazuta de la 1,62m « lunapatrata

 3. Pingback: Mama lui de trafic: no Fain! « Teo Negură

  • Da, da! Obligatoriu şi la tine. Fiindcă’s curioasă de mor de unde îţi vin toate ideile pentru poveştile tale, dar mai ales cum poţi să pui fotografii atât de şugubeţe pe blog, că marea majoritate îmi stârnesc râsul de când abia se deschide pagina la tine. 🙂

Hai, dă-ţi şi tu cu părerea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s