Sfeşnicul de argint

Banc preluat din cyber space şi reeşapat.

Andrei şi Liviu împart de ceva vreme acelaşi apartament bucureştean. Mama lui Andrei dorea de mult să vadă unde locuieşte fiul ei. În preajma Paştelui, ca orice mamă, provincială şi demodată, femeia apare la uşa fiului cu sacoşele pline de bunătaţi tradiţionale.

După vechea admonestare că nu vrea să se aşeze la casa lui şi să-i facă nepoţi, se apucă să pregăteasca burlacului convins o mâncărică, ca la mama acasă. Între timp apare şi Liviu de la muncă. Se aşează toţi trei la masa din sufragerie.

În timpul cinei, femeia nu işi poate dezlipi ochii de pe colegul de apartament a lui Andrei, o frumuseţe de bărbat, de numa’, numa’! De mult bănuia mama că cei doi nu sunt doar colegi. Andrei ghicind ce îi trece mamei lui prin cap, o invită discret în bucătarie şi-i spune a suta-mia oară că nu-i nimic de împărţit între el şi Liviu în afara chiriei.

Dupa cină mama hotărăşte să plece deşi este invitată insitent să doarmă în unul din cele trei dormitoare. A doua zi, Liviu îl anunţă pe Andrei că nu mai găseşte sfeşnicul de argint care era pe masă la cina de aseară. Să nu se supere că el, personal, o bănuieşte pe mama lui, că prea se uita la el urat peste masă, Andrei îi scrie urgent o scrisoare mamei :

„Dragă mamă,Nu spun că “ai luat” sau ”nu ai luat” sfeşnicul de argint aseară, dar adevărul este că lipseşte şi trebuia să-ţi spun asta.Cu drag al tău,Andrei.”

Răspunsul mamei a sosit imediat:

“Dragă Andrei,Nu spun “că te fuţi” sau “nu te fuţi” cu Liviu, dar adevărul este că dacă ar fi dormit azi noapte la el în pat ar fi găsit sfeşnicul ascuns de mine sub pătura. Doar dacă nu i s-a înfipt din greşeală în cur, loc în care bănuiesc că deja l-ai căutat, dar trebuia să-ţi spun,

Vă pupă cu mult drag, Mama.”

6 gânduri despre „Sfeşnicul de argint

  1. Pingback: Un blog de poveste » Blog Archive » Mamă ştii ce cred?

Hai, dă-ţi şi tu cu părerea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s