Vecinul

Zarurile căzură păcănind rotund în cutia de lemn.

-Şase, şase! Hehehehe, poartă-n casă şi te las şi cu una afară.

Mitrică, roşu la faţă de veselie(sau din cauza berii aflate într-o halbă ciobită pe margine, luată pe şustache de la bomba din spatele aprozarului),fluieră uşor şi cu două degete boante  mută piesele în cutia de table, numărând locurile marcate cu roşu şi negru izbind cu satisfacţie, pac-pac, în lemnul lăcuit.

-Hai măi vecine, nu mai fi aşa supărat. Aşa-i la table, chestiune de şansă. Lasă că o să ai noroc la muieri. E plin blocul ăsta de ele. Barem, de când m-au făcut ăştia de la administraţie şefu’ scării, le ştiu pe toate ce le poate pielea. Şi-alea măritate şi-alea nemăritate.

Mitrică îşi plescăi limba peste buzele vineţii umezindu-le după uscăciunea apărută brusc din cauza gândurilor belicoase la adresa vecinelor lui.

-Să ţi-o spui, vecine, p-aia de şade sus la 1? Pfoai ce bucăţică! E aşa de coaptă că-ţi vine să muşti din ea fără să-ţi fie teamă că-ţi rupe dinţii. Muică ce fâşneaţă! În fiece zi pleacă târziu şi vine târziu şi se chiverniseşte tot timpul. Are casa plină de boarfe de lux. Cică lucrează pe la nu’ş ce bancă, umblă numai’ cu ochii-n sus, nu bagă pe oricine-n seamă. Da’ şi io-s al dracu, doar mă ştii că-s vulpoi bătrân. Ştiu la ce oră pleacă din casă şi mă fac tot timpul că meşteresc ceva la parter în uşa liftului aşa că o văd de sub scară când coboară treptele şi-şi leagănă fustiţele alea miiiiici ca pensia lu’ nevastă-mea. Hehehehe, să-ţi zic una tare vecine, domniţa de care-ţi zisei nu poartă chiloţi. Ahhh! Zici că se ţi se înfăţişează porţile raiului când coboară ea, numai că e aşa de-a dracului la gură că n-ai curaj să-i zici nici bună-ziua de teamă să nu-ţi zvârle vreo poşetă-n cap.

Bărbatul, bucuros de faptul că-şi putea bârfi liniştit vecinele din bloc, frecă zarurile în pumn şi le dădu iar de-a rostogolul în cutia de table.

-Tiiiii! Patru-patru! Hehehehe, chiar că sunt în vână azi. Două piese vin pe roşu şi două astupă gaura pe negru. Sunt sau nu sunt maestru? Hai vecine, ia lecţii de la măiastru Mitrică!

-Pe cucoana de la parter o ştii? Aia mai negricioasă de fumează ca un turc şi nu-şi deslipeşte niciodată chiştocul din colţul gurii. Zici că-i lipit acolo cu prenandez. Până şi fofoloanca îi miroase a afumătură. Cre’că-n loc de un buchet de flori ai putea să-i duci un borcan de murături ca să nu-ţi vină greaţă. La aia dacă te duci să nu uiţi să-ţi iei masca de gaze, în rest poţi merge liniştit, primeşte pe oricine la ea.  Deh, muiere singură!  Îşi pune rufele la uscat pe balcon. Da’ n-are decât chiloţi negri, ai zice că e văduvă şi ne arată unde poartă doliu’. Vecine ascultă la mine, că io ştiu. Multe femei sunt ca zarurile. Fac ele zgomot, dar tot pe spate cad când le dai drumul din mână.

Simţindu-şi buzele uscate de sporovăială, Mitrică se aplecă sub masă şi apucă  berea la pet, una din mărcile ieftine ce o puteai găsi la orice chioşc de cartier. Îşi umplu halba, turnând de sus ca să-i facă şi „guler” de spumă, apoi îşi înmuie mustaţa netunsă în ea şi sorbi cu gâlgâit sonor după care scoase un râgâit puternic urmat de un oftat de uşurare.

-Şase-patru, poartă-n casă! Huh!  Mâine trebuie să citesc apometrele. O să dau o raită şi pe la vecina de la 6. Nu o ştii? Aia de are 3 copii şi bărbat’su îi plecat la muncă prin Spania sau Italia. Adică ea aşa zice, dar io ştiu? Că în cartea de imobil nu a apărut niciodată. Da’ e faină muieruşca şi prietenoasă foc. E pretină şi cu inginerul de la 2 şi cu electricianul de la 7 şi cre’că îi place şi de doctoru’, da’ acela e simandicos, nu se uită decât la fâşneţe cum e bucăţica de la 1, din astea aşa, tinerici, subţirici şi fără angarale pe cap. Cică libere de prejudecăţi. Hehehehe! Vorba asta am auzit-o într-o seară la madam’ Tatoiu.

Eh, cre’că şi p’aia o mănâncă încă..

Când mă duc pe la ea să-i citesc apometrele, de vecina de la 6 zic, mă vaiet mereu că am dureri de spate şi nu mă pot apleca. Aşa că se apleacă ea să le citească. Nu ştiu dacă mă crede că mă doare spatele sau îi place ei să se aplece, dar nici io nu zic pâs, abia respir când i se dezvelesc din capot coapsele pline. Asta poartă numai chiloţi înfloraţi.

 

-Mitricăăăăă. Mitricăăăăă! Scoal’ Mitrică, iar adormişi cu nasul în halba de bere şi cu zarurile-n mână.

Nevasta lui Mitrică, o femeie groasă-n talie şi în vârstă îşi strângea o broboadă sub bărbie şi în timp ce se aşeză greoi pe scaunul din hol ca să-şi lege şireturile la pantofii luaţi de la second îşi boscorodea pe ton neutru bărbatul:

-Fi-ţi-ar zarurile ale dreacului Mitrică. Zarurile şi berea, că ţi-au mâncat toate după-amiezile. Altceva nu ştii să faci. Aşa eşti de când te-am luat de bărbat, acu’ cincizeci de ani. Hai mişcă-te mai repede de te îmbracă să apucăm primii la deschidere în supermaketu’ cel nou să prindem şi noi reducerile, că ai văzut data trecută ce bine ne-a prins când s-a deschis Oşanu’.

26 de gânduri despre „Vecinul

 1. Pingback: BunDeCitit.ro

 2. Noroc cu fomeia ca l-a readus pe Mitrica la realitate ca cine stie ce mai zicea si facea!
  In tot cazul, sefii de scara sunt cei mai informati barbati din bloc!
  Felicitari pentru postare! O seara frumoasa!

 3. Oniric, dumnealui…

  Intr-o dilema veche: cine sa fi fost mai intai,PUL-ul sau PUL* ?

  Remarc cunostintele autoarei inspre cataloagele VictoriaSocializmului_Secret.ro dar si aplecarea lirica,dintre coapse, a metaforei.

  Intrebare: Mitrica stie sa explica de ce nu i se ridica ?

 4. Faină postare, suculentă descriere!
  eu am ghinionul să locuiesc chiar de asupra şefului de scară….încerc să nu mă stresez, imaginându-mi câte detalii picante cunoaşte despre mine!
  p.s. totuşi, la culoarea şi modelul chiloţilor mei sigur nu are acces! 😀

  • Da uşă de lift ai? Dar când pleci la servici nu-i aşa că mereu şeful de scară meştereşte tot timpul câte ceva? Mai o cleanţă. mai un bec, mai un întrerupător şi de fiecare dată doar cînd ieşi tu din casă?:P

 5. Mitrica….scoala de te culca ma nenorocitule! Nu pe pres ma, ca ala e a lu’ Grivei 33. Nu aia e usa mai dobitocule fiti-ar berea la 3 litri otrava! Visezi la curve, da? Lasa ca te aranjez io. Hai ca se lasa sec si e vremea pentru sexu conjugal bi anual. Misca ma!

Hai, dă-ţi şi tu cu părerea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s