Obsesie

Sunt fecioară. Adică sunt născută în septembrie.
Într-o zi, într-o descriere a zodiei, am citit despre fecioare că au o singură meserie: aceea de aranjator de dulapuri. Am râs de faţă cu ceilalţi, dar în sinea mea ştiam că e corect ce scrie acolo.
Nu ştiu despre alţii născuţi în zodia asta, dar eu aşa sunt: un aranjator de dulapuri.
Imi place când totul este chitit, perfect împăturit sau aranjat după mărime, culoare sau grosime. Îmi place atât de mult, încât a devenit o obsesie.
Dulapul are 5 uşi, 11 rafturi şi 4 sertare. Bluzele, fustele, cămăşile, sacourile, ciorapii, eşarfele, curelele, lenjeria…totul se află într-un loc anume.
Toaleta cu oglindă este la fel: sticluţele cu ojă, fardurile, parfumurile, cremele, agrafele de păr…toate sunt aranjate în perfectă ordine.
În bibliotecă, cărţile sunt aşezate în funcţie de edituri şi apariţii. Cele de format înalt sunt pe rafturile de jos, cele de format mic pe rafturile de sus.
Mi-e frică de dezordine. Nu o suport. Îmi dă senzaţia dezastrului iminent.
Mi-e frică de deranjul lucrurilor aşezate alandala, de puloverele lăsate pe vreun fotoliu cu mânecile răsucite, atârnând pe marginea braţelor ori de ciorapii aruncaţi aiurea prin casă. Mi-e groază de chiuveta plină de vase murdare sau de gresia plină de pete.
La birou creioanele, pixurile, stilourile, calculatorul stau în primul sertar. Actele stau în ţiple numerotate sau catalogate, ţiplele stau în bibliorafturi, bibliorafturile au aceeaşi culoare şi sunt scrise cu aceeaşi cariocă cu acelaşi tip de scris: stas.
Dar cu toate astea, cel mai mult îmi place când merg la job şi biroul meu e plin de acte nerezolvate, iar eu îmi beau cafeaua încet, cu picioarele suite pe toate acele acte, ca într-un păcat dulce şi adânc al desfrânării.

Mai sunt şi alte scrieri pe aceeaşi temă: Obsesie. Le găsiţi în tabelul lui psi.

32 de gânduri despre „Obsesie

 1. Pingback: obsesie « Tiberiuorasanu's Blog

 2. Pingback: Provocarea-Obsesie « Cataratorii

 3. Pingback: obsesie | Rokssana's Blog

 4. Pingback: Obsesie « Dictatura justitiei

 5. Pingback: Obsesie « BLOG D'AGATHA

 6. Pingback: obsesie « ECLIPSA DE MARTE

 7. nu-s fecioară dar am şi eu damblale de-astea. şi ca să scăpăm de scrisul cu acelaşi marker, dar cu diferite stări… la noi se fac etichete, aşa că scrisul este identic! e grav? 😆

 8. Stii ce este „mai rau” decat „obsesia” ta? In afara de asezatul perfect…. sa mai ai mania ca la maxim 2 saptamani…. sa le muti locul „prin casa” …. atunci sa vezi „distractie” pe ceilalti membri ai familiei: vor deveni dependenti in totalitate de tine 😉

 9. Si eu tot fecioara sunt, dar nu am mania dulapului 😀 Ma apuca doar uneori cand iau fiecare obiect din camera si il asez la locusorul lui. Dar da, imi place sa gasesc lucrurile exact unde le-am lasat.

 10. Vai de mine, Miță, dar ce zici tu acoloșa e coșmar pentru mine! Mie-mi place haos, dezordine, să le caut, să le văd aruncate. Io am bluze pe fotoliu, mereu câte un sertar deschis de la dulap și de cele mai multe ori chiuveta e fără măcar un pahar ori o farfurie murdară doar pentru vreo 2-3 ore. Cărțile ce mai stau în bibiliotecă. Asta dacă nu le luăm în calcul pe cele care stau pe canapea, pe jos ori p-aia pe care am găsit-o duminică la picioare când m-am trezit. Știu, acuma îți vine să mă exorcizezi :))

 11. Fecioară încă din prima zi 😀 nu mă recunosc deloc în obsesia ordinii și a aranjamentelor lucrurilor fizice. Eu sunt cu despicatul firului în 14, cu conștiinciozitatea în gândire și exigența în analiza faptelor. În special ale altora, dar nici când mă iau pe mine-n bâză nu mi-e ușor 🙂

Hai, dă-ţi şi tu cu părerea!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s